Tjänster & priser

Jag tar emot hästar både för inridning och vidareutbildning. Jag tar också emot hästar för försäljning.
Jag lägger stor vikt vid grundutbildningen hos hästen, och att träningen är mångsidig för att hålla hästen lyhörd och positiv till arbetet. Träningen är individanpassad och målet är att träna hästen efter dess egen förutsättning, den skall hinna med såväl psykiskt som fysiskt i arbetet. 


I priset ingår regelbunden träning, full skötsel, lösdrift och analyserat grovfoder och mineraler. Kostnader såsom skoning och eventuella veterinäravgifter ej inräknat. 
Hästarna skall vara nyskodda samt ha kollat efter vargtänder innan de kommer. (Glöm ej att medtaga passet - lag på att det ska följa hästen)
Pris; 600€ för 4 veckor
För längre perioder av träning diskuteras priset

Referenser
Priser

 

I och med att man börjar hitta sin egen stil i ridningen, har man vissa riktlinjer man håller sig till, vissa delar som man lägger lite extra vikt vid. Det som man tycker är viktigt.

För mig är det avslappning, vilket genomsyrar hela min träning. Det viktigaste är att hästen alltid är avslappnad. Utan en avslappnad häst kan man inte komma vidare, det blir spänningar både fysiskt och psykiskt. Det går inte att jobba en häst på ett ärligt sätt om den är spänd. Den kan då inte jobba genom kroppen på rätt sätt. Så prio ett är för mig avslappning.

Sedan skall hästen inte vara lat, vilket kan förväxlas med avslappnad. Den skall fortfarande vara kvick, dvs lyhörd och känslig. Den skall ha framåtbjudning och glädje. Jag tycker om avslappnade, mjuka, pigga och känsliga hästar som svarar till små hjälper. Även att jag som ryttare ständigt skall sträva efter utveckling och att ta del av nya vägar och synsätt är en viktig del i min filosofi, att man aldrig fastnar med ett för smalt seende. Men det är ju det som är det roligaste med denna sport, man kan aldrig bli färdiglärd, det finns alltid mer att hämta!  

aron.jpg
Jag med Aron från Järsta - femårig fyrgångshingst -12

 

UNDERVISNING

Jag håller även privatlektioner (eller två & två) vid efterfrågan. Jag är utbildad Feif instruktör nivå 1, Tölt in harmony instruktör nivå 1 samt ungdomsledare. Jag har haft hand om barnlektionerna på Gummi Einarssons ridskola 2014-2016, samt hållit privatlektioner under flera års tid. 

Jag åker även runt i landet och håller kurser, både endags och tvådagars. 

Något jag lägger stor vikt vid är att häst och ryttare samarbetar, det skall vara så lätt och roligt som möjligt för bägge parter. Varje pass skall ge en positiv känsla för bägge parter. Något annat som jag lägger mycket tid på är grunderna, lösgjordhet och att det skall vara avslappnat utan några spänningar varken psykiskt eller fysiskt. 

Pris
Privatlektion: 40€
Två&två: 35€/pers
Dagskurs: be om pris
Reseersättning: 0,44€/km

 

 

 

För frågor;

fia.bergman@hotmail.com
+358 400 636 072

Jag håller till på Kimitoön, Finland

Kasnäsvägen 292, 25900 Dalsbruk

dsc-0498-1.jpg

Jag o. Smári på skolkampen i Näldens ishall 2011