Referenser

Fia on nyt kouluttanut meille kahta nuorta hevosta ja voin suositella lämpimästi. Ko. hevoset eivät olleet helpoimmasta päästä, toinen arka, toinen hieman hidas oppimaan. Fia teki työn huolellisesti ja näille hevosille sopivalla aikataululla ja lopputulos oli erittäin miellyttävät kaksi ratsua jotka ovat nyt kotiratsutuksessa ja keräävät hieman lisää kilometrejä ennen myyyntiin tuloa.
Uskoisin että Fia on hyvä ratkaisu myös jos haluat parantaa jo aikuisen hevosesi koulutustasoa tai askellajeja. Kaunista ratsastusta. Fiaa kannattaa käyttää, hyviä ratsuttajia ei ole koskaan liikaa, joten kokeilkaapa tätäkin vaihtoehtoa. Kokemusta Fialla on vaikkei täällä Suomessa ole vielä niin tunnettu ja toivon kovasti että tulisi sellaiseksi.
//Anita Kaakkola, Finland

Fia Bergman on erittäin hyvä ohjaaja. Hän muokkaa koulutuksen hevosen ja ratsastajan tason mukaan ja treenin jälkeen tule aina hymy huulille. Hän parantaa merkittävästi ratsukon vuorovaikutusta ja tekee ratsastuksesta mukavan ratsastajalle sekä hevoselle. En miettisi kahdesti jättääkseni hevoseni Fian valmennukseen koska olen nähnyt Fian muokkaavaan useita hevosia rennoiksi, tyytyväiseksi ja iloisiksi hevosiksi jotka reagoivat pieniinkin avustuksiin. Fia ratsastaa erittäin pehmeästi ja herkästi, hän painottaa vahvasti perusteita mistä rakennetaan rentoa, onnellista ja kestävää hevosta!

Fia Bergman är en väldigt duktig instruktör. Hon anpassar träningen till hästens och ryttarens nivå och efter en lektion går man alltid iväg med ett leende på läpparna. Hon förbättrar markant samspelet emellan ekipaget och gör ridningen till en rolig sak för både ryttare och häst. Jag skulle inte tänka två gånger om att lämna min häst inför träning hos Fia då jag sett flera hästar förvandlas i hennes träning till avslappnade, nöjda och glada hästar som reagerar för små hjälper. Fia rider väldigt mjukt och fint, och hon sätter stor vikt på grunderna varifrån man bygger upp en lösgjord, glad och hållbar häst!
//Erica Sjöholm, Finland

 

Fia hjälpte mig enormt med min och min systers häst under hösten 2016. Vi skickade hästen på ett uppfostringsläger till henne under hösten, och efter två månader var det en helt annan häst som kom hem. Jag rider fortfarande lektioner för Fia, och det känns bra att veta att hon bryr sig om att bibehålla den lugna och pålitliga hästen som hon skickade hem.

Fia har den sällsynta gåvan att få både ryttare och häst att känna sig trygga under hennes uppsikt. Jag känner stor skillnad på min häst då hon står på marken och undervisar, och jag känner mig väldigt säker då hon är med. Hon förklarar alltid övningarna noggrant och berättar varför man gör övningarna och vad man försöker uppnå med dem.

Fia är väldigt viktig då det kommer till ridningens och hanteringens grunder. Allt från att leda hästen rätt till att placera bogarna, är saker som hon påminner mig om, och som jag märker att gör stor skillnad i längden. Hon är också viktig med att hästen skall ha en iver till arbetet och uppskatta ryttaren. Jag har aldrig sett så arbetsvilliga och lyckliga hästar som Fias, och jag strävar varje dag efter att hitta en sådan känsla hos min egen häst.
//Amanda Norrén, Finland Fia Bergman är en mycket duktig instruktör och ryttare. Hon använder sig av enkla metoder och övningar som gör det lätt för både ryttare och häst att förstå och använda. Hon sätter stor vikt på grunderna inom ridningen och träningen och bygger sedan vidare på detta. Hon använder sig av små och mjuka hjälper som bidrar till en positiv, glad och harmonisk häst. Även kommunikationen mellan ryttare och häst poängteras starkt. Träningen anpassas alltid efter hästens och ryttarens nivå och även ryttarens önskemål angående träningen tas i beaktande. Fia ser inte bara på ridningen utan också hästens välmående och ser över hästens fysiska kondition, foderstat osv. som en del av träningen och helheten.

Jag har ridit för Fia under tre års tid, samt haft min häst i träning hos henne och jag tänker absolut fortsätta använda hennes tjänster! Det är omöjligt att gå iväg från en av hennes träningar utan att ha ett leende på läpparna. Också hästen känns positiv och harmonisk med hjälp av hennes metoder och träning. Min häst har aldrig känts så lösgjord och positiv som efter träningen hos henne!

Jag rekommenderar starkt henne till andra och skulle inte ens tveka att lämna min häst på träning hos henne igen, eller att sluta ta hjälp av henne heller för den delen. 
//Janica Rautelius, FinlandFia Bergman gjorde ett fantastiskt arbete på Wången med min 4 åring Atla från Ankarvattslia. Efter ca 10 veckor var Atla inriden och jag kunde bara sitta upp och rida henne i ridhuset, själv ut på kortare tur samt på kurs och allt bara fungerade. Haffi Gíslason menade att hon mer var färdig som en 7 åring än som 4 åring och Fia fick mycket beröm vid kursen som ägde rum på Wången i direkt anslutning till Fias träningsperiod med Atla. Jag vill verkligen rekommendera dig som vill lämna din häst på träning att använda Fia Bergman som är mycket duktig på det hon gör!
//Madeleine Olofsson på Lia Ranch i Ankarvattnet, Sverige

 

 

Fia är en av de bästa tränare jag vet. Hon har en så grym bra känsla för hästarna och vet alltid hur hon ska göra. Jag skickade min häst på träning hos henne, när jag skickade iväg han så var han extremt spänd och hoppade till för det minsta lilla. När jag fick tillbaka honom så var han en helt annan häst, han var lugn, avslappnad och man kunde helt plötsligt rida hästen och få honom med sig. Så jag kan inte tacka henne tillräckligt för jobbet hon la ned på min prins och kan varmt rekommendera henne till andra!
//Ida Barry, Sverige