Mina Hästar

Smári frá Mosfellsbae
valack, f -98  Äger sedan 2004

dsc-0498-1.jpg smari-losridning.jpg 

Smári är min första häst som jag köpte 2004. Han är en positiv femgångsvalack med tölt som bästa gångart. Jag har utbildat honom själv, var riden knappt en månad då jag köpte honom. Väldigt mjuk och positiv att rida, känslig, välutbildad, kan det mesta inom dressyr. Väldigt känslig för sätet, och vill alltid göra sitt bästa. Har ett hjärta av guld. 

 

Smaetla frá Moeiðarhvoli
sto, f. 07 Äger sedan sep 07
ext. 7,95

Smætla har ett underbart lynne, lugn och väldigt positiv, vill alltid vara till lags och hitta på något nytt. Är femgångare med lättväxlade gångarter. Har taktrena och välseparerade gångarter, passen fortfarande inte så stark. Är jag som ridit in henne, hon är väldigt ridbar och välutbildad, lyhörd och mjuk. Visad 9/6-16 exteriört med 7,95 totalt med bl.a. 9 för benkvalitet. På ridbedömning som fyrgångare (ej registrerat) så har hon bl.a. fått 8 för tölt, spirit och skritt, resten 7,5. På en inofficiell visning (kurs för domare) har hon även fått 9 för rygg, och 9,5 för benkvalitet. Tävlade SM 2016 & 2017 i T2, kom på 7e och 6e plats. SM 2018 tävlade vi T2 och vann brons. Hon är nu, sommaren 2018, på betäckning hos Glettingur frá Steinnesi. 

 

Lukka frá Holtsmúla 
sto, f. 01 Ägt sedan-11
ee. Galsi frá Sauðarkroki - hederspremie
ue. Kjarval frá Sauðarkroki - hederspremie

a7.jpg lukka-skritt.jpg

lukka-finasteeee.jpg 

När jag jobbade på Island -08 var jag med och red in henne och tränade henne i ungefär två månader innan hon blev såld till Sverige. Hon har gått som blodssto och blev därför sent inriden som sjuåring efter att ha fått tre föl. Januari -11 fick jag chansen att köpa henne, så nu är hon min!
Hon är väldigt känslig och pigg att rida, lättväxlade gångarter med bra takt. Väldigt positiv och rolig att rida, välutbildad. Har visat henne på en "prova på avelsvisning" efter en väldigt kort tids träning och fick då av avelsdomare bla poängen 9 för skritt och 8 för galopp och vilja. Planen var att visa henne på riktigt efter mer träning då hon "lovades" en höjning på 0,5-1p för allt, hon utvecklades mycket och skulle visas, men sen hände livet. Hon har fått tre föl hos mig, och är nu sommaren 2018 på betäckning hos Glettingur frá Steinnesi. 

Avkommor hos mig;
Leiftra frá Träskbäck -14
Berglind frá Träskbäck -15 
Ásynja frá Träskbäck -16


Leiftra frá Träskbäck
sto, f. 25/6-14 
e. Óskar frá Eilifðskógi
u. Lukka frá Holtsmúla

 

Min första uppfödning, efter Lukka. Känslig och nyfiken men orädd och trevlig. Fin exteriör, visar mest trav, fick se lite tölt de första dagarna. 


Berglind frá Träskbäck
sto, f. 22/6-15
e. Glettingur frá Steinnesi
u. Lukka frá Holtsmúla

Berglind är väldigt social, framåt, lugn och orädd. Hon älskar när det kommer nya människor in i hagen. Visar mycket tölt med några repor pass här och där, traven är elastisk och galoppen rund. 

 

Ásynja frá Träskbäck
sto, f. 06-16
e. Röðull frá Holtsmúla
u. Lukka frá Holtsmúla

Orädd och självständig långbent tjej som visar tölt och trav, och självklart galopp. Tror hon är drottningen i hagen.

Ástriða
sto, f 2018
e. Röðull frá Holtsmúla
ue. Kvistur frá Skagaströnd

Tuff liten tjej med mycket fart på. Visat mest tölt och pass. 

Några hästar som betytt väldigt mycket för mig är..
Sprettur frá Hraukbae
valack, f. 97 - 08

sprettur.jpg

Sprettur träffade jag på Island där jag jobbade, och det var kärlek från de första stegen på hans rygg. Han var femgångare, med plus för tölt och pass. Han var den första hästen jag red pass på. Vi var inte tillsammans länge, men vi hann vara med om mycket. Vi vallade hästar i fjällen, jagade förrymda hästar bland floderna, galopprejsade, klättrade i fjällen, red på mysturer och vi hann tom tävla en gång, kom till final o slutade på en fjärde plats. Tyvärr var han tvungen att avlivas ca 3mån senare pga en skada, han hade annars följt med mig tillbaka till Finland.

Lord frá Kaakkola
hingst, f. 06 Hade 061114-0616


En femgångshingst som jag hade på leasing under knappt två år, planen var att komma ut på tävlingsbanorna men hade lite otur med sjukdom (kvarka...) så blev bara några få tävlingar. Rolig töltmaskin med stor personlighet. 

Dögg från Västerboda

 
Dögg fick jag låna av Heléne Blom under åtta månader, underbart sto som lärde mig mycket. 

Sålda hästar;

Dreki frá Oddhóli
valack, f. 91  ägde 04-07

79122-1233591030.jpg 

Styrmir frá Halldorsstödum
hingst, f. 08 Ägde 09-12

styrmir12.jpg

Styrmir är en unghingst jag har ståendes på Island. Jag var med och red in samt tränade hans pappa, som jag blev kär i. Så jag köpte en avkomma till honom. Han rör sig fint och har ett underbart lynne. Han har också en väldigt bra pass-stam, med flera nior och tior bak i ledet.